9 oktober 2011

Veldrit Park Montfoort

CX Montfoort


De ronde
Veldrit Montfoort, Verleden jaar mijn eerste herintrede in het veldrijden. Ik werd toen 2 keer op een ronde gezet maar uiteindelijk toch uitgereden. Nu dit keer is mijn motor iets groter na een jaar koersen. Het rondje is technisch en vrij modderig. Ik start bij de ama/sportklasse, het merendeel is ama en er zijn 5 sportklassemannen. Altijd goed om dan later een excuus te hebben voor een goede sportklasse uitslag. ;-)

De wedstrijd
Na enige rondes ingereden en flink wat drollen in het parcours sta ik aan de start waar ik met de punten die ik heb achteraan.(Ik heb positie 60 in het regioklassement vandaag) De start gaat als een volle eindsprint maar dat is normaal bij een veldrit. Ik rij achteraan het veld in en de eerste bocht op de klinkers in het park zijn spekglad. Het is weer zo'n bottleneck en er is een opstopping.
Vervolgens haal ik 5 man in en de volgende rondes lig ik ongeveer 25e dus ik ben met een inhaalrace bezig. Na een paar keer mijn hoofd stoten aan de fruitbomen in het park kom ik bij de overgang van klinker naar veld en voel mijn achterband leeglopen. Nee!... dit is de 3e band deze week wat zijn dat voor Grifo's! ik rij door en probeer zo snel mogelijk naar mijn verzorgster Monica te rijden en steek snel een wiel in. Dit kost me 10 plekken en lig ver achter. De inhaalrace begint weer opnieuw en ga vervolgens weer 3 man voorbij. Plots ga ik ook nog plat op de klinkers in de laatste ronde, met een bloedende knie over de streep. 33e ben ik geworden maar lag 25e... Balen!


Namodderen
Er zit progressie in mijn veldrijden, de techniek verbeterd waardoor ik sneller ben in bochten. De training van de Spartaan doen me goed. De sfeer is beter in een Nationale koers dan in een regio vindt ik, waarschijnlijk door het feit dat er meer publiek staat. Het nadeel is dat het een stuk harder gaat maar daar krijg je ook weer een betere inhoud van. Nu is mijn probleem dat mijn banden elke keer lek gaan en het missen van een reservefiets om te wisselen. Ja, zo denk je elke keer dat het aan iets ligt... eerst maar eens een vette uitslag rijden en werken aan mijzelf dat is het goedkoopste...

Groet Peter Groenendijk



Geen opmerkingen: